SBI Bank Exam Model Questions and Answers

SBI BANK EXAM IMPORTANT QUESTIONS AND ANSWERS

1.’Flexibonds’ were issued by which of the following companies ?
(a).ICICI
(b).SBI
(c).IDBI
(d).HDFC

2.The Olympic Flame was cermonially lighted at the stadium for the first time at Amsterdam Games in -
(a).1896
(b).1900
(c).1904
(d).1928

3.When was OMBUDS MEN SCHEME first introduced?
(a).November 2006
(b).October 1981
(c).June 1995
(d).January 1998

4.In which decade was the Internet first implemented?
(a).1940s
(b).1950s
(c).1960s
(d).1980s

5.As per the Global Economic Prospects 2010 report released by Word Bank Recently, which among the following what is the expected growth fraction of Global GDP this year (2010) ?
(a).2.7%
(b).Negative 1.1%
(c).3.4%
(d).None

6.What is the ratio of number of moles of solute to the mass of solvent in kg?
a). Molarity
b). Molality
c). Normality
d). Mole Fraction

7.Name the chemical equation in which the number of atoms of each element in reactant side is same as in product side.
a). Normal
b). Balanced
c). Skeleton
d). Unbalanced

8.Reducing agent gets _________ during chemical reaction.
a).Reduced
b).Oxidised
c).Unaltered
d).Transferred

9.When there is empty sub-orbital, the electron that adds for the next element occupies _______________
a).Occupies empty sub-orbital of equal energy singly
b).Occupies higher energy level
c).Occupies lower energy level
d).Undergoes pairing

10.Which formula is used to calculate the maximum number of electrons in the principal quantum number?
a).n2
b).4n
c).2n2
d).4n2

11.The shape of the orbital when Azimuthal quantum number I=0 is __________
a).Circular
b).Spherical
c).Dumb bell
d).Flat

12.The shape of the orbital when Azimuthal quantum number I=1 is __________
a).Circular
b).Spherical
c).Dumb bell
d).Flat

13.What is the maximum number of electrons that can be present in the f orbital of an element?
a).14
b).8
c).10
d).2

14.What is the maximum number of electrons that can be present in the d orbital of an element?
a). 14
b). 8
c). 10
d). 2

15.What do the gases show ideal behaviour?
a).Low temperature and low pressure
b).High temperature and low pressure
c).High temperature and high pressure
d).Low temperature and high pressure

Share Your Comments & Feedback:

Current day month ye@r *