Important Abbreviation Questions for Banks Exams Latest

1.In 2012, “India to launch AWACS project to counter China, Pakistan”. What is the full form of ‘AWACS’ used above?
(a).Automated Warning And Control System
(b).Airforce Warning And Control System
(c).Airborne Warning And Control System
(d).Airborne Warning And Control Signalling

2. In 2012, “OECD joins call for euro-zone bonds”. What is the full form of OECD used above?
(a).Orientation of Economic Co-operation and Development
(b).Organisation for Economic Co-operation and Development
(c).Organisation for External Co-operation and Development
(d).Organisation for Economic Co-operation and Deployment

3. In 2012, “Many recommendations on DTC will be accepted: FM”. What is the full form of DTC used above?
(a).Direct Taxes Council
(b).Direct Taxes Code
(c).Diverted Taxes Code
(d).Distributed Taxes Conversion

4. “IRDA may set minimum cover for all life products”. What is the full form of IRDA used above?
(a).Indian Regulatory and Development Authority
(b).International Regulatory and Development Authority
(c).Indian Regulatory and Development Automation
(d).Insurance Regulatory and Development Authority

5. In 2012, “CMIE maintains forecast of 7.6% GDP growth in FY 13”. What is the full form of CMIE used above?
(a).Co-operation for Monitoring Indian Economy
(b).Centre for Monitoring International Economy
(c).Centre for Monitoring Indian Economy
(d).Centre for Making Indian Economy

6.What is the abbreviation of NCR company?
(a).National capital region
(b).North capital region
(c).North central region
(d).National cash register

7.What is the full form of SFL used above?
(a).Super Fight League
(b).Semi Flush Lights
(c).Secondary Freon Loop
(d).Sequence Flashing Lights

8.UNO stands for
(a).United Nations Organization
(b).United Natural Organization
(c)Union Nations Organization
(d).None

9.What is the full form of BBMP used above?
(a).British Bengaluru Mahanagara Palike
(b).Bruhat Bengaluru Mahanagara Palike
(c).Bruhat Bengaluru Mahanagara Policy
(d).Bruhat Bengal Mahanagara Palike

10.What is the full form of AEC used above?
(a).Atomic Enrichment Commission
(b).Association of Energy Cosumption
(c).All Europe Commission
(d).Atomic Energy Commission

Share Your Comments & Feedback:

Current day month ye@r *