Important general knowledge questions and answers

Important general knowledge questions and answers 2014

11.The persons who became the Chief Minister for the longest period in Kerala?
(a).E.K.Nayanar
(b).K.Karunakaran
(c).A.K.Antony
(d).Oommen Chandy

12.How many teeth does an elephant have?
(a).32
(b).24
(c).2
(d).15

13.The strongest bonds exist between the particles found within
(a).metamorphic rocks
(b).igneous rocks
(c).sedimentary rock
(d).All have similar strength of bonds

14.The latitudinal differences in pressure delineate a number of major pressure zones,which of the following option is correspond with
(a).zones of climate
(b).zones of Period depressions
(c).zones of land
(d).zones of Water

15.The name “Sanada” is associated with which product
(a).Shoes
(b).Rose
(c).Bengali Magazine
(d).Bengali sweets

16.Which cricketer’s middle name is Bhalchandra?
(a).Sachin Tendulkar
(b).Dilip Vengsarkar
(c).Ajit Agarkar
(d).Ajit Wadekar

17.India’s latest spin sensation R Ashwin has been chosen for the Dilip Sardesai award on 28 November 2011. How much cash will he get along with the trophy for this award?
(a).Rs. 50 lakhs.
(b).Rs. 15 lakhs.
(c).Rs. 5 lakhs.
(d).Rs. 51 lakhs.

18.Which among the following is the single largest industry of Tripura?
(a). Hand loom weaving
(b).Sericulture
(c).Industry works
(d).None of the above

19.Which one of the following pairs is correctly matched?
(a).Mass energy relation : Faraday
(b).X-Ray : Roentgen
(c).Microscope : Galilio
(d).Law of electrolysis : Edward Jenner

20.Sivasamudra is an island formed by the river ?
(a).Ganga
(b).Godavari
(c).Kaveri
(d).Krishna

21.Many time banking personnel use the term F.D.I.. What is the full form of F.D.I.?
(a).Foreign Direct Investment
(b).Foreign Direct Interchange
(c).Formal Direct Investment
(d).Foreign Distant Investment

22.The IT Company “I-flex Solutions” was originally a part of which of the following companies?
(a).ABN Amro Bank
(b).HDFC
(c).ICICI
(d).Citicorp

23.Who discovered the Laws of Electrical Resistance ?
(a). Bohr
(b).Volta
(c).Thomas Edison
(d). G. S.Ohm

Search Tag:Important General Knowledge Questions and Answers for Bank Exams

Comments

    • siddhi pandey says

      ya!u are right.i too liked and will be liking this site.I got a way to get sucess.Nice to talk to u.have a sweet dream

Share Your Comments & Feedback:

Current day month ye@r *

CommentLuv badge